Hvorfor langsigtet?

Mange skriver at langsigtede investeringer er den bedste måde at tjene og formidle sine penge på. Men hvor korrekt er dette? Kommer ind på eksempler om forskellen på bl.a. udgifter samt risikoen ved at daytrade.

Korrektion og økonomiske faktorer

Grunden kan ses i at du ikke vil være nær så påvirket af nyheder eller andet som påvirker aktien negativt på kort sigt. En periode med korrektion er nærmest uundgåeligt at ramme ind i, korrektionen medfører hovedsagligt store økonomiske tab af værdier på markedet, som drives af en høj pessimisme.

Psykologiske spil

Dette psykologiske spil (og til vis grad andre årsager), vil dog ikke have nær samme betydning for din porteføje, hvis du vælger en langsigtet løsning. Du er hermed ikke nær så hårdt ramt hvis der skulle komme en “kort” nedgang i markedet.

Hvorfor ikke kortsigtet eller daytrade?

Det afhænger af hvor mange penge man har til at daytrade med.
Folk der bruger små summer har gerne et større behov for en stigning af væsentlig størrelse, efter som at kurtage + andre omk. er med til at hæve kravet. Kan det ofte bedre svare sig, at holde sig til de mere mellemlange / langsigtede løsninger, indtil at man har en likviditet af en væsentlig størrelse.

Tidsforbruget på langsigtede investeringer er minimalt i forhold til de 2 strategier daytrading og kortsigtet. Så hvis du ikke har ide om at bruge alt for meget tid, eller simpelthen er forhindret i det, så er det denne strategi du skal vælge.

Kommentarer