INTRO: Contrarian

Handler i hovedtræk om at gå imod strømmen. Benyttes gerne af investorer, der ikke stoler på diverse kloge hoveder, og prøver derved at gå deres egen vej.

Som det fremkommer af titlen, handler det om at være kontrær. Det kan virke paradoksalt, mens det for nogen giver god mening og måske ligefrem kan betale sig at udføre sine investeringer med.

En kontrær-investor vil mene at eftertragtede virksomheder er omgivet af for stor optimisme og at det omvendte gør sig gældende for de upopulære virksomheder. De upopulære virksomheder har altså en tendens til at være unødvendigt hårdt trykket i aktiekursen, end der er berettiget til. En kontrær-investor mener at andre investorer med tiden vil indse og/eller opdage hvor gode de upopulære virksomheder faktisk er.

På kort sigt hvor markedet har det med at overreagere, vil en kontrær-investor tage aktion, da han/hun mener at markedet før eller siden vil indse at der var tale om en overreaktion, som ikke skal tages til større efterretning. Aktiekursen på det gældende selskab forventes her at komme tilbage til sit naturlige leje.

Du skal som kontrær-investor holde øje med de selskaber, som analytikerne anbefaler at sælge. Det skal ikke forståes således at du skal med op i aktien med det samme. Du skal holde øje med aktien og se, hvad der sker med kursen. På et tidspunkt vil aktiekursen ramme bunden, og det er så her, at den bliver interessant for en kontrær-investor.

Kontrære-investorer går meget store etablerede virksomheder, der har vane at udbetale udbytter, da det sikrer dem et direkte afkast. Mange af de aktier, contrarian-investoren har tillid til, kan betegnes som valueaktier, der netop er kendetegnet ved, at der står store selskaber med en lav indtjening bag.
En virksomhed der opfylder alle kriterier for en value-aktie, vil den kontrære-investor ikke gå igang med at købe aktien før at aktiekursen er i bund. Det kan fx være når alle eksperter der dækker aktien, har sat sælg-skiltet frem.

Kommentarer