INTRO: Daytrading

Hurtige handler flere gange om dagen. Lyder sjovt, men skal tages alvorligt. Mest til folk med ben i næsen :)

 

Kendetegn

En daytrader er ikke nødvendigvis en som konstant sidder og handler. Det er ikke mængden af handler der bestemmer om du er daytrader. Det er perioden i hvor lang tid en position holdes åben (aktiens tid i depotet) til den bliver solgt igen. Ofte sælges de resterende positioner i depotet, kort før børsen lukker.

Risiko

Chancen for gevinst og tab er meget høj, som skal forstås på den måde, at det er uhyrlig svært at spå hvilken vej aktiekursen vil gå det næste øjeblik.
Det betegnes som yderst risikabelt (i forhold til så mange andre handelsstrategier), fordi at kontobalancen i realiteten konstant ligger og svæver på et meget tyndt papir.

Mange daytradere benytter sig af teknisk analyse for at finde, hvad de selv mener er et acceptabelt leje at handle aktien i. Det kan gøres bl.a. ved at finde de såkaldte “toppe” og “bunde”, ved brug af f.eks. Glidende Gennemsnit.

Se artiklen “Glidende gennemsnit” for mere info:
https://www.getloaded.dk/artikler.php?aid=43

For at komme i gang med teknisk analyse, her er link til “Teknisk analyse del 1”:
https://www.getloaded.dk/artikler.php?aid=52

 

Teknik

Trend:
Følger den igangværende trend – hopper med på vognen – for at derefter at lukke sin position kort før trenden stopper/vender.

Nyheder:
I det øjeblik en artikel udgives på nettet eller i avisen, kan/vil der opstå reaktioner fra nogle af de nuværende aktionærer i selskabet, som gør at aktiekursen vil bevæge enten ned eller op. Det er så her at daytrader vil prøve at udnytte den måske lidt paniske handling som de nuværende aktionærer foretager sig.

Tjen på faldende kurser:
Det er langt fra de fleste som gør det, men ved at shorte aktier, kan man faktisk tjene på at sælge en aktie (som ikke engang findes i depotet), for derefter at købe den tilbage til en lavere kurs. Læs venligst artiklen “Sælg dyrt, køb billigt” hvis du gerne vil vide mere om hvad det vil sige, at shorte.

Læs eventuelt artiklen “sælg dyrt, køb billigt

Målsætning
Har du en målsætning som går ud på at tjene hurtige penge, som i sidste helst skulle ende med et stort afkast, vil din investeringsprofil pege hen mod status som daytrader, da chancen for gevinst er stor. Men som beskrevet under risiko-punktet, er det en yderst risikabelt, og kan derfor kun anbefales til personer med luft i økonomien hvor pladsen til tab, ikke vil ende med stor gæld.
Daytrading er kort sagt, “der hvor en målsætning om hurtig og mærkbare gevinster er et mål”.

Beskatning
Beskatningsgrundlaget er det samme. At du handler som en daytrader gør ingen forskel.

Kommentarer