Sætte mål for sin investering

Du har fundet det selskab / aktie, du vil investere i, men før du går igang med din investering, kan det godt være en god ide at sætte sig nogle mål. F.eks. hvad gør du hvis din investering går den forkerte retning? Hvornår skal du trække dig, når det går godt?

Investeringen er fundet:

Du har endelig fundet dig noget du mener har en lys fremtid, og har derfor tænkt dig at gøre så meget som muligt for at udnytte denne gyldne chance for fremtidig gevinst.
I denne artikel vil jeg gennemgå de overvejelser som kan gå hen og betyde rigdom eller fast hverdag på gaden…

Afkast?

Dine analyser viser at aktien er stærkt undervurderet af markedet til en kursværdi på 100 kr. hvor analysen siger at aktien er mindst 150 kr. værd.
Det er her du skal bestemme dig for hvor du sætter grænsen, og hiver gevinsten hjem. Lad os sige, at analysen er korrekt lavet, men uanset hvordan den laves, er det ikke dén som der sætter den kursværdien, men markedet!

Risiko:

Da verden ikke er ren og skær lykke, må du også være parat til at ofre noget, for at få noget!
Dan et worst-case-scenarie for din fremtidige investering, og gør op med dig selv om hvor du sætter din grænse, for at forhindre dette negativ udfald i at blive en realitet. Vi siger at du har tænkt dig at investere i kurs 100 i din aktie. Allerede 2 mdr. efter du gjorde din investering en realitet, er kursen faldet til små 60 kr.! MEN fordi du havde sat dig en grænse for hvornår du vil trække dig ud i tilfælde af kursfald, har du undgået et større tab, ved at trække dig ud!

Skat:

Husk at med de nye skatteregler fra 2006, skal der alt efter gevinst, betales 28-43% af til skattefar. Det kan virke af mange penge, når du kommer til det punkt, hvor du skal regne det skyldige beløb til SKAT ud. Men glæden er alligevel større end hvis du skulle ud og betale topskat af gevinsten :)

Kommentarer