INTRO: Langsigtet

Beholdning af aktier over en længere tid anses som det mest fornuftige, da investeringen ikke vil være nær så hårdt ramt i tilfælde af negativ perioder.

Beskrivelse

En langsigtet strategi kan betegnes ved beholdning af aktier over en længere periode (fx 3 år eller mere).

Af fordele kan der fx nævnes at man vil være nær så påvirket af nyheder eller andre negative udfald, som påvirker aktien, da disse mere kan betegnes som en midlertidig nedgang.

Omkostninger

Der er som sådan ingen udgifter i forbindelse med langsigtede investeringer. Alt efter om du er typen som vælger dine egne investeringer, så kan samtaler med rådgiveren føre til udgifter.

Udbytter

Nogle selskaber at valgt den løsning at de vil glæde deres aktionærer ekstra meget ved at give dem en årlig indkomst i form af udbytte. Dette beløb beskattes naturligvis efter den lovgivning der gælder i dit land.

Målsætning

Stabil vækst som ikke kræver konstant overvågning, og som holdes i lang tid før salg af portefølje er på tale.
Usikkerhed som på kortsigt kan betegnes som høj, vil til modsætning opstå som neutral i dette tilfælde, efter som investeringen ikke vil have nogen betydning af forløbet på kort sigt, da der er tale om en langsigtet løsning. En langsigtet investering kan resultere i højt afkast på årsbasis.

Kommentarer