INTRO: Swingtrading

Swingtradere holder gerne en aktie for en kortere periode, lige fra få dage til uger. Handler er ofte baseret på markedsstemningen og specielle begivenheder der kan påvirke aktiekurserne.

Swingtrading går ud på at følge den igangværende trend (momentum). En swingtrader kan altså godt have en aktie liggende i sit depotet i flere dage, før der sælges. Det går ikke ud på at købe og sælge lynhurtigt, som ellers kan være det første indtryk om denne strategi.
Timingen, f.eks. det med at opnå det perfekte tidspunkt for køb og salg, er ikke målet. Ofte når tendenser skabes, venter swingtradere med at træde til, før at den nye tendens er bekræftet af en til flere forskellige målemekanismer.

Så snart en opadgående trend er opdaget, vil en swingtrader prøve at købe op i aktien. Når der foretages en lang swingtrade, vil der blive brugt trailing buy-stop metoden til at købe op. Hvis priserne pludselig stiger over den angivne max grænse, vil der ikke længere blive købt op, samtidig med at de gennemførte handler vil forblive i depotet. Hvis priserne falder vil der ikke blive solgt ud.

Ingredienser

Her er nogle af de væsentligste egenskaber:
– Ingen faste regler
– Profit på adskillige % (fx 10% )
– Beholdning på max 2 uger

Eksempel

Kursen på Vestas har det som bekendt med at drøne op og ned – og mere end det generelle aktiemarked. En af grundene kan være karakteren af Vestas som foretagende: Vestas er en stor industri koncern i en vækst branche. Dette giver en dobbelthed:

1) På den ene side fremtids entusiasme vedrørende potentialet for vedvarende energi.
2) På den anden side er Vestas en forholdsvis traditionel industriproduktion med store – men principielt banale – udfordringer med at få mekanikken, logistikken, leverancer fra underleverandører osv. til at “klappe”.

I perioder hvor ovennævnte 1) er fremherskende stiger kursen voldsomt – og når problemer med forhold 2) er fremherskende falder kursen. Dette gør Vestas til en oplagt aktie at swingtrade i: Reducere når 1) er på sit højeste og supplere når 2) er højt på dagsordnen. Princippet er enkelt nok – i praksis selvfølgelig sværere.

Kommentarer